Sportschool

20 februari 2019 0 Door Yildiz

Een paar weken geleden was het koud en glad. Na het werk donker. Prestatie is door de winter dagen minder geworden, ook mijn motivatie om te gaan trainen was in een dieptepunt gedaald. Zelfs de NK indoor heeft mijn motivatie om te trainen niet bevordert. Doel om af te vallen is heel goed verlopen.

Ik moet het een en ander veranderen. Inmiddels al gestopt na een jaar lang iedere dag hardlopen. Het slechte weer en drukke baan maakte dat ik geen zin meer had om te gaan hardlopen. Ik kwam op het idee om anders te trainen, iets meer aan kracht trainingen te doen en te kijken naar een sportschool.

Vorige week ben ik lid geworden van Fit for Free. Na een keer uitproberen heb ik een maandabonnement genomen met het idee een paar maanden lid te worden om zo tot de lente te overbruggen en krachttraining kan geen kwaad. Van hardloop trainingen wordt ik wel iets sneller maar niet zo snel hoe ik wil zijn. Anders trainen helpt dus ben benieuwd.

Inmiddels is het prachtig weer en is niet nodig om binnen te trainen maar ben ik toch blij dat ik mij heb ingeschreven. Fit for Free is vlakbij dus ben er zo. Ik ben het met jullie eens dat op de band hardlopen saai is. Maar je kan het apparaat zo instellen dat je een bepaalde tempo loopt. Instellen dat je een heuvel oploopt is ook mogelijk, of intervallen rent en daarna de fiets neem of gaat roeien.

Vandaag ben ik rustig op de band begonnen om daarna iedere kilometer de tempo opvoeren, en zo de 5 km in 21:41 te lopen. Daarna fietsen op zijn lichtst met 180/190 toeren, gevolgd met kracht trainingen. Daarna interval training op de band. Twee minuten 4,5 en twee minuten 14,5 een half uur lang, gevolgd door op een rustig tempo (10km/uur) uitlopen. In totaal bijna twee uur bezig geweest bij Fit for Free.