Project: Ubuntu PC

27 juni 2013 0 Door Yildiz
KastIk wilde een eigen computer bouwen met los te bestellen onderdelen.
Op Tweakers.nl staan veel rewiews over mensen die al ervaring hebben opgedaan met het bouwen van een computer. Op deze site staan nuttige informatie en tips. Aan de hand hiervan ben ik een goede en voordelige computer gaan samenstellen.
Uitgangspunt:
Een betrouwbaar goede computer die voordelig is.
De informatie over welke onderdelen het beste uit de test kwamen kon ik snel vinden en zo ook handige tips voor het maken van een computer.
Daarna uitzoeken waar deze componenten het voordeligste kon kopen. Hiervoor heb ik gekozen voor de webwinkel van Azerty.
In eerste instantie dacht ik, ik zet er een 40 Gb schijf in die ik al heb. Later heb ik toch maar een nieuwe HD gekocht omdat het eigenlijk de kosten niet zijn, voor ongeveer 60 euro heb je al een 1 Terabyte schijf. Dus deze ook op het bestellijstje geplaatst.
Vrij snel had Azerty de spullen geleverd en kon ik de spullen ophalen bij het ophaalpunt in de buurt.
Een enorme doos stond klaar voor mij. 🙂
Thuis aangekomen was het in elkaar zetten een fluitje van een cent.
Nu volgt de software op de computer. Wat voor OS zal ik installeren?
Traditionele Microsoft of iets revolutionairs, iets heel anders.
Laten we gek doen en kijken hoe Ubuntu werkt. Free software gemaakt voor vrij gebruik.
Ik wilde een voordelige computer en als je legaal bezig ben dan ben je bijna 100 euro kwijt voor windows. Wil je ook nog eens een legale Office geïnstalleerd hebben dan ben je nog eens 100 euro kwijt.
Dat is veel geld, bijna wat ik aan hardware heb uitgegeven. Dus de keuze is makkelijk, Ik ga Ubuntu installeren.
Bevalt het niet, kan er altijd weer een andere OS geïnstalleerd worden.
Het installeren van Ubuntu is ook een fluitje van een cent en het werkt heel snel. Je krijgt er ook nog eens een office versie bij.
Een paar klikjes en de computer is Up and running.
Wat prachtig is Ubuntu en helemaal omdat het gratis en legaal is een nieuwe wereld om te verkennen.
Op dit moment word de nieuwe Ubuntu computer getest door een geselecteerde testpersoon.
Tot nu toe heb ik nog geen klachten gehoord. Ik hoefde maar een aanwijzing te geven. Firefox is het programma om mee te kunnen internetten. Kijk dat icoontje.. en aan meneer testpersoon heb je geen kind meer.
Een kind kan de was doen. Hè Yusuf… 🙂
Eigenlijk vind ik het wel jammer dat alles zo snel op orde is. Nu ben ik klaar en ik wil graag weer een uitdaging weer een nieuwe bouwen. Maar ja dan moet ik eerst deze kwijt. Ik heb deze dus nu op marktplaats gezet voor een koopje. 🙂

Gebruikte onderdelen:
Midtowermodel AOpen ES 45F – – ATX – voeding 350 Watt – USB/Audio
Moederbord – ASRock H61M-DG3/USB3 – micro ATX – USB 3.0 – Gigabit LAN
Procesor – Intel Celeron G1610 – 2.6 GHz – 2 cores
Geheugen – Kingston HyperX blu Red Series – – 4 GB – DIMM
Vaste schijf – WD Green WD10EZRX – 1 TB
OS Ubuntu 12.04 + LibreOffice

PC staat nu te koop, kijk hiervoor naar onderstaande link,
http://link.marktplaats.nl/696621108

Facebook Comments