Weer mijn eerste 2,3km.

Weer mijn eerste 2,3km.

25 april 2015 1 Door Yildiz

Zes maanden ben ik al bezig met hardlopen.
Eerste dag, tijd, plek, afstand, snelheid en zelfs de paden in het bos.
Ik vind het erg leuk om weer eens mijn eerste rondje te lopen.
Mijn eerste 2,3km in het Amsterdamse bos.
In het begin durfde ik niet vanaf thuis te HRDLPN. Wat zouden anderen er van denken. Mensen zouden raar kijken enz, ging er door mijn gedachten. Daarom ging ik met de auto naar het parkeerterrein van de camping en maakte een rondje erom heen.
2,3km volgens Runkeeper.
500 meter hield ik niet vol. Van Evy had ik niet gehoord en had uitgevonden dat je met Runkeeper je tijd kon bijhouden. Dat je een blessure kon oplopen van HRDLPN, nee toch!!! Het is zo onschuldig.
Runkeeper stimuleerde mij om iedere dag weer te lopen. Ik zag op de app dat het steeds beter ging.
Ik liep het rondje 5 dagen in de week en soms twee keer op de dag. En telkens een record. Snelste tijd, langste afstand, en maar trainen..
Ik wilde het totale rondje van 2,5 kunnen HRDLPN. Het lukte mij en maakte mijn rondje 3,5km daarna 5. Ik wil de 10 km aan tikken.
Ik had een doel. Want je moet je zelf een doel stellen had ik gelezen om je zelf te stimuleren.
Ik had mij ingeschreven voor de Kerstloop in Amstelveen, een 5km wedstrijd.
“Spierpijn daar moet je gewoon doorheen trainen” zei een collega van mij.
Tegen spierpijn kan je paracetamol gebruiken zei een ander collega.
Je raadt het vast al, binnen een maand had ik een ontstoken pees en een pijnlijke knie. Eerste dagen kon ik niet lopen van de pijn. Weken niet kunnen HRDLPN.
Nadat het beter ging, heb ik op advies van de fysio mij aangemeld bij AV Startbaan.
Ik ben nu 6 HRDLP maanden verder en wijzer. Rust, geduld en naar je lichaam luisteren heb ik geleerd.
Baan trainingen bij AV Startbaan doen mij goed. Heerlijk zijn de interval trainingen. De donkere winteravonden op de verlichte atletiek baan. Een sprintje trekken na de laatste bocht.
Niet meer alleen hoeven te lopen op donkere wegen en straten. Trainers die op je letten en je adviseren. Nu het lente is samen naar de heuvel in het bos.
Het is leuk om te helpen bij de vereniging. Een wedstrijd organiseren met elkaar voor andere lopers. Komende wedstrijd is de www.Midzomernachtcross.nl
Wat een fijne vereniging is AV Startbaan.
Mijn eerste 2,3 km rondje is mijn ijkpunt. Hoeveel ben ik vooruit gegaan vanaf het begin en hoeveel ben ik beter na zes maanden HRDLPN (1 maand blessure tijd tel ik niet mee)
Hebben jullie ook zo iets of ben ik vreemd?
Whatever, het maakt mij niet meer uit wat mensen denken en stap zo de deur uit en ga HRDLPN en ren naar het plekje waar ik begon.

Facebook Comments