Leiden Nieuwjaarsloop HetCircuit

Leiden Nieuwjaarsloop HetCircuit

6 januari 2019 0 Door Yildiz

Eerste zondag van het jaar en laatste dag van de Kerstvakantie staat er een wedstrijd van Het Circuit op het programma. Vorig jaar was het kouder met ijs op de wegen. Ik kan mij herinneren dat het glad was op de baan bij de Start en Finish. Dit jaar is het triest weer, vochtig, tegen het miezeren aan en met 6 graden waterkoud. Toch heb ik een shirt met korte mouwen en korte broek aan. Eerlijk gezegd met lange warme sokken en arm warmers. 🙂

Ik had mij voorgenomen om vooraf goed in te lopen en een warming up te doen. Ook was ik van plan om een aantal intervallen te lopen voor de Start. En zoals gewoonlijk nog naar de toilet voor de start hoort bij het ritueel. Daarna klaar voor de start. Eerst was de midden en lange afstanden aan de buurt en 10 minuten later mochten wij de 5 kilometers afleggen.

Ik had een mooi plekje in de rij voor de start, niet helemaal voorin maar goed genoeg om al vanaf het begin een mooie tempo te kunnen lopen. En daar ging het startschot en mochten wij van start.
Eerst een rondje op de atletiek baan en daarna van de baan de wijk in. De Nieuwjaarsloop is een parcours met veel bochten en paden door het Leidse hout. Het is een mooi park maar als je aan het rennen bent dan zie je er niet veel van. Wat ik altijd mooi vind als je aan het lopen bent tijdens een wedstrijd dat zijn de kilometer bordjes. Het lijken net bakens in een vreemd gebied. Bij iedere kilometer blij dat er weer een voorbij is.
Het 4 kilometer bordje vind ik het mooiste, want je hoeft er dan nog maar ÊÊn. 🙂

Met veel bochten door het park kwamen we eindelijk bij het laatste kilometer paaltje. Vanzelf gaat je tempo dan sneller daar hoef je niets voor te doen. Volgens mijn sporthorloge zou ik op een eind tijd onder de 22 minuten moeten uitkomen.
Tijdens het rennen ben je eigenlijk al aan het rekenen wat voor eindtijd je zou kunnen lopen. Dat doe ik dan. Al mijn tussentijden weet ik al en kan zo een schatting maken. De vierde kilometer is een mooi punt om een redelijke schatting van je finishtijd te maken. Het lastigste gedeelte tussen de 2 en 4 heb je al gehad.

Heb je bij de vierde kilometer nog kracht over dan kan je de laatste kilometer sneller gaan. Dit maal zat het er niet in en mijn benen voelde ook niet soepel. Het zal vast met de kou en de extra kilootjes van december te maken hebben. Daar moet iets aan gedaan worden. Eigenlijk ben ik al aardig op de goede weg.

Met een finishtijd van 22:24 kwam ik over de streep. Goed voor een derde plek in mijn klassement. Als ik het vergelijk met de tijd van vorig jaar (23:51) is het 1:27 sneller. Wat een verschil! Daar ben ik super blij mee.
Op naar de volgende wedstrijd van Het Circuit en dat is Uithoorn Mooiste van onze AKU
Een mooi snel parcours.. Gaat het nu eindelijk lukken om onder de 21:00 te lopen.. 🙂
www.uithoornsmooiste.nl

Facebook Comments