Gember

Gember

31 oktober 2015 0 Door Yildiz

Woensdag was er bij AV Startbaan na de training een gezellige avond, de “Bok of de Bockbieravond”. Deze gezellige avond werd georganiseerd door het bok team, met leuke activiteiten en gezonde lekkere hapjes en verschillende bockbieren. Je kon ook verse gember en mint thee drinken.
Biologische gember, bosjes mint en pompoenen kon je op de avond kopen. Van het aanbod heb ik dan ook gebruik gemaakt. Eerder had ik van een collega op mijn werk gehoord dat gember erg gezond is. Hij deed stukjes gember in een kop kokend water en dronk het als thee.
Hierdoor was ik heel benieuwd hoe gember smaakt en ik moet zeggen het heeft een eigenaardige smaak en vind het lekker om te drinken.

Even googelen naar informatie over gember. Ik sta van te kijken hoe gezond en heilzaam het dan ook is.
1. Gember kan veel vormen van misselijkheid verhelpen.
2. Gember kan de cholesterolwaarden verlagen.
3. Gember kan helpen tegen osteoartritis.
4. Gember gezond en goed tegen pijn, Het is aangetoond dat gember gezond en gunstig is in het bestrijden van spierpijn na het sporten.
5. Gember bij regulatie van bloedsuikerglucose.
6. Gember poeder kan menstruatiepijn significant verlichten.
7. Voordelen van gember voor een gezonde spijsvertering.
8. Gember voor het verbeteren van geheugen.
9. Anti-bacteriële en anti-virale eigenschappen.
10. Gember gezond en goed tegen trombosevorming.
Bron: www.gezond10.nl

Tijdens de Bok of de Bockbieravond werd ook de AV Startbaan lange afstand clubkampioenen en prijzen gegeven. Ik ben tweede geworden op de 5000 meter en kreeg mooie bloemen en een beker van onze trainers.
Helaas kregen wij later bericht dat de Chris van de bokteam later op de avond op weg naar huis gevallen is en zijn arm met een gecompliceerde breuk heeft gebroken.
Chris van harte beterschap.

20151031_191040299_iOS

Facebook Comments