Eerste bosloop met de LAG

Eerste bosloop met de LAG

12 april 2016 1 Door Yildiz

Ik baalde zo van mijn gelopen tijd van gisteren tijdens de Meentrun. 3 minuten langzamer dan de vorige wedstrijd van maart in Aalsmeer.
Je gaat jezelf afvragen waar ligt het aan. Ik denk eigenlijk aan meerdere factoren.
Ik ben ruim 2 kilo zwaarder, hockeywedstrijd van vorige week, het was een drukke week en geen rust nemen.
Je kan zoveel willen maar rust is erg belangrijk voor je prestatie en dat blijkt maar weer eens.

heuvel_mg_8387Maandag
Ik had mij voorgenomen om rustig mee te trainen met de heuveltraining van Startbaan. Het was dit jaar mijn eerste keer in het bos met de loopgroep. Vlakbij de kerk in Bovenkerk verzamelen. Er werd nog nagepraat over de Meentrun van gisteren.
Precies om 19:00 starten we om met een stevige tempo richting het verzamelpunt te hardlopen. Als wij onder het viaduct van de A9 door komen zien wij dat de andere groep ook komt aanlopen. Weer een grote groep ondanks dat er zondag veel Startbaners met wedstrijden en ook met de marathon van Rotterdam hebben meegedaan. Bij de brug werden nog een aantal oefeningen gedaan. Training werd door trainster Jaqueline gegeven.
Het was prachtig lente weer. In sommige bomen komen al blaadjes, meeste nog niet in blad en enkele al in bloei. Nog een week en het zal nog groener zijn. Met zulk soort mooie dagen als vandaag gaat het hard. Op bovenstaande foto zie je niet hoe stijl de helling is maar als je deze omhoog moet hardlopen dan voel je het. Vorig jaar rende ik met gemak deze omhoog, vandaag ging het met moeite. Wat heb ik toch kan je zomaar zo conditie verliezen. Heeft het met vermoeidheid te maken of met de extra kilo’s. Ik moet er iets aan doen om weer in vorm te komen.
Een half uur duurde de heuvel training en daarna weer heuvel afwaarts richting Karselaan. Eerst nog rek en strekoefeningen op een andere brug.
Er kwam een groep paardrijdsters langs mooie paarden en wat konden de meiden de paarden goed laten galopperen.
Wij moesten nog een stuk verder richting Bovenkerk. Heerlijk is het om nog op een rustige tempo uit te lopen. Samen met een medehardloopster liep ik met een omweg richting huis.
In totaal 14,5 kilometer voor vanavond.

DSC_0003a

Facebook Comments