Week 9 – Dag Russische beer, welkom lente

4 maart 2018 Uit Door Yildiz

Maandag rondje in de wijk 2,2k
Na het werk met de fiets naar huis. Zachte voorband en met de koude wind was het zwaar trappen. Onderweg kwam ik een hardloopster tegen. Het was nog licht en zonnig maar erg koud. Gevoelstemperatuur -8. Ik had gelijk ook zin om te gaan hardlopen.
`s Avonds wordt het nog kouder worden dus thuis aangekomen gelijk mijn hardloopkleding en schoenen aan. Vanwege de kou extra warme kleding aan. Het liep daarom ook niet lekker.
Vanavond blijf ik thuis, dus zeg ik de sprint training af.

Dinsdagmiddag 10,5k
Het vriest en er staat een pittige wind waardoor  de gevoelstemperatuur veel lager is. Gelukkig maakt de zon het goed. Dinsdag in de middag gaan hardlopen. Rustig begonnen en de laatste paar kilometers sneller.
AKU Training
19:30 begint de training bij AKU. Door de vakantieperiode  en de kou zijn er een aantal afmeldingen. De groep is nog groot genoeg om de training door te laten gaan. Er staat niet veel wind. Na een rondje lopen word je al warm. Als trainer heb ik ook een aantal rondes meegedaan om toch warm te blijven.Van stil staan krijg je het erg koud.
Het programma 10×60 en een aantal 1000meters. Aantal variërend per loper.

Woensdag na het werk 3,3k
Woensdag is het nog kouder, ’s avonds door de harde wind is er zelfs een gevoelstemperatuur tot wel -20. De straten zijn niet glad. Bij thuiskomst na mijn werk gelijk mijn hardloopschoenen aangedaan en in de koude zon een blokje Bovenkerk. Het was al -7 geworden en heb een aantal extra lagen aangedaan. Lekker loopt dat niet. Ik had verwacht dat de training niet door zou gaan maar er hebben toch nog een aantal bikkels bij Startbaan getraind.

Donderdag na het werk 2,5k
Donderdag is het alweer koud. Plassen en sloten zijn bevroren. Een aantal waaghalzen zijn al vanaf woensdag op het ijs. Mij niet gezien want ik ben er te bang voor om door het ijs te  zakken. Er moet wel een heel dikke laag liggen voordat ik op het ijs durf. Na het werk heb ik weer gelijk mijn hardloopschoenen aangedaan om een klein stukje te hardlopen.
Er zijn al twee maanden voorbij dat ik iedere dag minimaal 2K hardloop. Aantal kilometers dit jaar zijn al 375.

Vrijdag na het werk 3k
Weer een koude dag. Het begint een beetje eentonig te worden het koude weer. Na mijn werk weer mijn hardloopschoenen aan om een rondje Bovenkerk te doen. Je zult wel denken, Yildiz loopt altijd en is bijna nooit thuis. Echter het is maar 3 kilometer en daar doe ik 15 minuten over.
Ik hou van variatie en vind het leuk om verschillende tempo’s te lopen. Aan het overzicht kan je het goed zien. Beginnen van langzaam naar per 500m steeds iets sneller.

Zaterdagmiddag Amsterdamse bos 11k
’s Morgens naar de pedicure groothandel om voor Amstelpedicure.nl inkopen te doen en daarna naar mijn moeder op visite. Eind van de middag waren wij weer thuis en kon nog een stukje lopen. Gelukkig niet meer zo koud en hoefde daarom niet zoveel laagjes aan. Veel mensen zijn aan het schaatsen, leuk om te zien. Het zal de laatste dag zijn dat het kan.
Hardlopen via het Zwartepad richting het gemeentehuis en daar het bos in langs de Burgemeester A. Colijnlaan. Eigenlijk mijn gebruikelijke route als ik ongeveer 10k wil lopen. Het gaat allemaal lekker dus de extra lus en dan door het bos richting Bovenkerk terug naar huis.

Zondagmiddag lente 17,5k
’s Ochtends begon de temperatuur al boven het vriespunt uit te komen, het zou nog warmer worden. Dat is mooi, welkom lente!
Even reclame maken voor #Deen, maar vanochtend hadden wij boodschappen gehaald en er waren deze week mooie sport shirts binnen. Na het middageten mijn nieuwe shirt met korte mouwen aan. Het is al 8 graden en het zonnetje schijnt. Heerlijk hardloop weer!

www.deen.nlwww.deen.nl

Eerste kilometer was het koel, moest nog warm worden. Tweede kilometer pats een vliegje in mijn rechter oog. Ik kreeg het er niet uit en moest stoppen. Gelukkig had ik zakdoekje bij mij en kon ik het vliegje daarmee uit mijn oog krijgen.
Zonnetje is heerlijk, temperatuur perfect. Een beetje wind hindert niet. Richting het bos voorbij de ijsclub moest mijn tempo iets omhoog tegen de 14 km/u en kon het ongeveer 1 km volhouden. Heerlijk om hard te gaan.

Relive ‘Afternoon Mar 4th’

#Hardlopen #Running #AKU-Uithoorn #AVStartbaan #Streak

Facebook Comments