Triple Indoor Gala – Alkmaar

Triple Indoor Gala – Alkmaar

10 december 2017 Uit Door Yildiz

Klikā€¦ Zegt het startpistool. Is het een false flodder?
Het startpistool knalt niet, misschien was het kruit vochtig, wij moesten weer van de startlijn af om ons gereed maken.
Het was een wedstrijd waarbij voor mij veel mis ging.
Bereid je je zo goed voor en dan vergeet ik mijn Startbaan shirt mee te nemen.
Was mijn startnummer ook nog eens zoek. Gelukkig liep alles goed af.
Van de dame bij de Startnummers kreeg ik twee mooie Brooks shirts om te passen en mocht ze houden. Na veel zoeken en vragen uiteindelijk mijn startnummer gevonden op de tribune bij de Startbaan supporters. Er was een grote groep met Startbaan supporters .
Van warmlopen kwam er niet veel, maar had het door de commotie behoorlijk warm gekregen.

Voor de tweede keer mochten wij naar de startlijn. Door de griep was er een deelneemster afgevallen. Met zijn vieren stonden wij te wachten op het tweede schot. Er was geen tijdklok langs de kant en daarom had ik mijn hand op mijn sporthorloge om tijdens de wedstrijd een besef van de tijd te hebben.
Knal en de wedstrijd was begonnen. Ik was als tweede van start maar snel kon was ik aan kop en liep uit op de rest. Een smal betonnen pad zonder lijnen was het indoor parcours afgezet met linten en drang hekken.

Tijdens het rennen komen verschillende gedachtes in je op. Loop ik te hard, kan ik het met deze tempo wel 800meter volhouden. Waarom gaan de andere niet harder. Gaan ze mij inhalen? Hoe ver loop ik voorop? Kan ik nog versnellen? Het loopt eigenlijk wel lekker maar dan komt de verzuring. Zo ongeveer bij de 600 meters. Ik moet nog 200m. Het vervelende is dat de baan geen 200meter is maar 25 meter langer. Dat ben ik niet gewend.

Na de 600 meter voel ik de verzuring steeds erger worden en vecht om mijn tempo te behouden. Ik weet dat ik nog steeds een grote voorsprong heb en probeer hetzelfde tempo aan te houden om door de verzuring heen te lopen, maar dat lukt niet. Gelukkig heb ik een voorsprongen en zie na de bocht de finish. Nog even en dan is het over. Een 800m lopen is niet leuk, achteraf kan je er van genieten en vooraf er naar verlangen maar tijdens het rennen hoop je dat je de finish kan halen.

Tijdens het rennen heb ik geen seconde op mijn Garmin (sporthorloge) kunnen kijken. Net voor de finish kijk ik er op en zie iets van 2:42. Terwijl ik kijk gaat er iemand mij net voorbij en word ik nummer 2.
Zo erg zit ik daar niet mee, maar wel met dat volgens de tijdregistratie mijn tijd 2:51,71 zou zijn. Volgens mij klopt daar geen bal van. Zou de tijdregistratie dan ook mis zijn gegaan?
Ik heb heerlijk gelopen en heb van deze wedstrijd veel geleerd.

Veel indoor wedstrijden zijn er niet voor masters. Lange afstanden is populairder onder volwassenen. Masters worden 35+ jarige genoemd als ze aan atletiek doen. Maar ik vind de sprint en midden langeafstand heel erg leuk. Eigenlijk is het discus en speerwerpen ook erg leuk. Maar daar moet ik nog veel voor oefenen.
Wat ik prachtig vind is de steeplechase, maar wie doet dat? Eerst snelheid maken en kracht in mijn benen.

@Amstelpedicure.nl dank je wel voor het verzorgen, coachen en fotografie.

Facebook Comments