Laatste loopje 2016

Laatste loopje 2016

1 januari 2017 2 Door Yildiz

Buiten is het mistig, gelukkig vriest het de laatste dag van het jaar niet meer. Op mijn schema van ToTheMax staat een duurloop van 18km. Heerlijk om de laatste dag van het jaar nog een stukje te lopen. Om 9.00 uur stond ik dan op mijn oude blauwe Asics voor de deur en begon op een inloop tempo.

Ik was van plan om de route te lopen zoals de marathon groep van Startbaan hun duurlopen lopen. Als je rustig loopt dan zeggen ze dat je tot rust komt. Ik heb eigenlijk dat er allerlei gedachten door je heen gaan. Waar ik aan dacht is wat ik allemaal gedaan heb dit jaar. Eigenlijk is een duurloop een geheugen training. ūüôā

Afgelopen jaar was ik van plan om mijn wedstrijd afstand te verhogen naar 10km en mijn pr op de 10 onder de 45 minuten te krijgen.
Maar het tegendeel is waar, ik ging ¬†mij richten op de sprintafstanden. Door toeval mocht ik meedoen met de competitie’s.
24 April 2016 de 3000 meter  en 800 meter.
30 April 2016 200 meter.
26 Juni 2016 400 meter.
24 Juli 2016 100 meter.
Ik moet bekennen dat ik het heel erg leuk vind. Het is veel intensiever dan lange afstanden lopen. In een korte tijd komt er zoveel kracht en snelheid vrij. De wind suist langs je heen je voelt bij het kracht zetten je voeten slippen over de baan. Speciale sprint schoenen had ik toen nog niet.
Wat een adrenaline gaat er door je lichaam heen als je je klaar moet maken voor de start.
“Op je plaatsen!” en dan in de startblokken…
Je voelt je hart al op volle toeren draaien en dan de knal van het startpistool en je mag. Keihard ga je dan.
Gewoon super is het.

Na de zomer heb ik besloten om ook met de sprint trainingen van AV Startbaan mee te doen.  Ik leerde hoe je moet starten vanuit de startblokken en kocht sprintschoenen (Spikes). Deze schoenen zijn heel licht en hebben meer grip op de baan.

Ook startte ik met een speciaal trainingsprogramma van ToTheMax  met Guillaume Robert. Je begint met video analyse, snelheidstesten, uithoudingsvermogen etc., een gericht trainingsprogramma helemaal op maat gemaakt voor mij om mijn doelen in 2017 te halen.
Helaas moest mijn trainer AV Startbaan verlaten en dat vind ik echt heel erg jammer.
ToTheMax, Guillaume Robert, is nu mijn personal trainer.

Doelen voor 2017:

  • Hardlopen & Sprinten
  • En nog eens sprinten…
  • 400m en 800m tijden verbeteren
  • In februari aan de NK Indoor meedoen
  • In juni aan de NK ¬†meedoen,
  • Mijn doel is dan om de 800m in 2:20¬†te kunnen lopen en de 400m in 1:05
  • Zelf trainer worden

|Ik heb dit nog niet eerder verteld maar, ik ben begonnen met een opleiding om hardlooptrainer te worden. Ik volg de opleiding bij Running Holland en loop bij AKU  in Uithoorn op de dinsdagavonden stage.

Welke doelen heb jij voor het nieuwe jaar?

Facebook Comments