Gedragen door de wind

Gedragen door de wind

31 december 2017 Uit Door Yildiz

Laatste dag van 2017. Laatste hardloop rondje van het jaar.
Vanochtend stond ik op en dacht hè nee, vandaag gaat het hem niet worden, wat een vreselijk weer. Maar eenmaal buiten heerlijk met de wind mee rennend, voelde het zo lekker om gedragen te worden door de wind. De zon kwam nog even
kijken en kreeg het warm zonder jas en alleen een shirt met korte mouwen.

2017 Ik ben tevreden over mijn gehaalde doelen en prestatie.
Ik leg de lat nooit hoog, dan is het makkelijk te halen wat je wil. Realistische doelen stellen is belangrijk.
Hoogte punten van 2017 waren:
NK indoor voor masters – (60m, 400m en 800m), fantastische ervaring om in Apeldoorn mee te mogen doen. Ook in 2018 wil ik weer mee kunnen doen.
Hardloop trainer – na een intensieve opleiding, het behalen van een certificaat en het diploma ben ik begonnen met training geven bij AKU en af en toe bij AV Startbaan. Ik vind het erg leuk en wil mij in 2018 verder verdiepen in de trainingsleer.
NK outdoor voor masters – (100m, 200m, 400m en 800m) Prachtig was het in Gouda. Geen eerste, tweede of derde op de NK maar laatste was ik zeker niet. Dus ben heel tevreden over mijn prestaties op de korte afstanden.
Sneller – Op alle afstanden, behalve de halve marathon, heb ik het in 2017 beter gedaan.
Trots ben ik op mijn 100 meter tijd, op een warme dag in juni, gelopen tijdens de senior competitie in 15,07 seconden. (snelheid 23,9 km/h ??‍♀️)

Gedragen door de wind, zo voelde het dit jaar.
Net of je de wind mee hebt en alles lukt wat je wil doen. Het is niet aan komen waaien maar heb er hard voor moeten werken en trainen. In totaal zijn er dit jaar 4 paar hardloopschoenen versleten door 356 trainingen met 1613 kilometers. Voor de opleiding moeten leren, oefenen en voorbereiden. Wat heeft dat een tijd gekost.

Het laatste rondje van het jaar werd ik gedragen door de wind. En later kwam de keerzijde.
Je raadt het al….
Je zal ook een andere richting op moeten lopen en dan krijg je de wind tegen.
Goed te zien op het hartslaggrafiek hieronder.
Eerste 5 kilometers in zone 1 en de rest in zone 5.

Leuk om achteraf je hardloop training te analyseren. Door de wind is het een pittig rondje geworden.

Mijn blog gaat over 2017, over vandaag en hieronder over het nieuwe jaar.
Mijn doelen en wensen voor 2018.
Ten eerste door blijven lopen en training geven.
Er zijn dingen die ik graag wil doen maar of het gaat lukken….
Op mijn verlanglijst staat sprinten, speerwerpen, hordelopen, sportmassage en
een marathon.
Ik weet een hele mooie marathon waar ik aan mee zou willen doen,
de Loch Ness Marathon op 23 september 2018.

`ik wens iedereen een gelukkig en sportief nieuw jaar toe.

Facebook Comments