82 Sloterplasloop 2017

8 oktober 2017 Uit Door Yildiz

Pazar 8 Kasim 2017 – De Sloterplasloop her yil Sloterplas Amsterdam Nieuw-West te tekrarlanan bir yarismadir.
Gecen senede katilmistim. Güzel ortamda, iyi organize edilen bir yarisma. Gecen sene gibi tekrar 5km kayit yaptim. Bu yaris mesafesi benim icin favori.
2,5 kilometerden sonra, keske Finish gelsede, nerede kaldi düsünüyorum. Yarismi lahnetliyorum…. 🙂

Ondanks dat je tijdens de wedstrijd een rot gevoel hebt, vaak tot je grens aan loopt, doe je het steeds weer. Ik weet niet wat het is, sommigen zeggen dat het een verslaving is. Afgelopen zaterdag waren de clubkampioenschappen bij AV Startbaan. Het was erg nat. De ET (Elektronische Tijdwaarneming) heeft behoorlijk veel schade opgelopen door de regen. Ik hielp mee met de uitslagverwerking en heb uitslagen handmatig ingeklopt door uitval van apparatuur.
Vandaag staan de mannen van de ET bij de Sloterplasloop weer klaar voor de tijdregistratie. Dat doen ze goed.

Veel animo is er niet om vooraan te staan bij de start. Twee jongens van Phanos bood ik mijn voorste plek aan maar ze bleven bescheiden achter mij. Naast mij stonden de snelle mannen in de startpositie, klaar om hun sporthorloge te starten en te gaan rennen.
Ik dacht bij mijzelf, ik zal ze even een poepje laten ruiken. Ik was goed warm gelopen en een sprint kan geen kwaad. Nadeel is dat je dan geen snelle totaal tijd kan lopen door verzuring.

Het startschot knalt en ik ren als eerste weg van de start. Eerste 100 meter met een snelheid boven de 20 km/u het gaat soepel allemaal en heb een enorme voorsprong, dat kan ik tot ongeveer 300 meter volhouden.
Daarna gaat mijn tempo omlaag en halen de snelle jongens mij in. Een goede 400 meter training denk ik dan bij mijzelf.
Uiteindelijk met 22:11 een podium plek gehaald. Of ik tweede of derde ben bij de vrouwen is nog even ter discussie.

Cijfers per minuut:

Facebook Comments